Επιστημονικά Άρθρα

Πόσες φορές κρυολογήσατε πέρυσι το χειμώνα; Όσες και να ήταν αυτές σίγουρα είχατε ποικίλες θεραπευτικές επιλογές. Διότι φάρμακα υπάρχουν πολλά, γιατροσόφια και βότανα ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προστάτες της υγείας μας: Γαλακτοκομικά πλουσιότατα σε ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K. Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κόκκινο [...]

Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι αποτελούν παράγοντα που ευνοεί την αλλοίωση των τροφών και τoν πολλαπλασιασμό μικροβίων (βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα, ιοί ) σ’ αυτές, με αποτέλεσμα την εμφάνιση τροφικών δηλητηριάσεων. Τα μικρόβια που είναι πιο συχνά υπεύθυνα γι΄αυτές, είναι κύρίως ο Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος, η Σαλμονέλλα, το Κολοβακτηρίδιο (Ε. coli), οι Σιγκέλλες, το Κλωστρίδιο, η Λιστέρια [...]

1. Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες: βοηθούν στην αύξηση του επιπέδου σεροτονίνης στο σώμα, μιας χημικής ουσίας που προσφέρει στον οργανισμό ηρεμία και χαλάρωση. Τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες: δημητριακά, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι, φρούτα. 2. Τρώτε κάθε μέρα 1 μικρό κομμάτι σοκολάτα: περιλαμβάνει περισσότερα από 300 συστατικά που επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Έχει τη [...]

α)Τροφές που επιτρέπονται: -γάλα, γιαούρτι, τυρί, αυγά, καφές, τσάι, αναψυκτικά – ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, λαχανικά (εκτός από τα απαγορευμένα) – ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα, ζελέ, ξηροί καρποί, φρούτα, χυμοί φρούτων β)Τροφές που επιτρέπονται σε μικρές ποσότητες (στην οξεία φάση απαγορεύονται): -μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνάκι, ψάρια (εκτός από τα απαγορευμένα) -γλυκά, παγωτά -αρακάς, φακές, [...]





Νοσοκομεία Φαρμακεία