Φαρμακείο
Φαρμακείο Αστεριάδη – Βλαχοστέργιου (από το 19ο αιώνα ως τις μέρες μας)

Προφίλ του Φαρμακείου

Το φαρμακείο μας ιδρύθηκε το 1997 στη Λάρισα από τον φαρμακοποιό Βλαχοστέργιο Ιωάννη και αποτελεί συνέχεια του πατρικού φαρμακείου από το 1959 .Η ιστορία συνεχίζεται ακόμη πιο πίσω μέχρι το 1870 επί Τουρκοκρατίας , όπου ξεκίνησε το πρώτο φαρμακοπωλείο και μετέπειτα φαρμακείο Αστεριάδη έως το 1959 , που το ανέλαβε ο Νικ. Δ. Βλαχοστέργιος , πατέρας του σημερινού φάρμακοποιού.

Το φαρμακείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας στην πλατεία Λαού και στην οδό Αμαλίας 4 .

farmacy

Δραστηριότητες του Φαρμακείου μας

Στον τομέα του Φαρμάκου εκτελούνται συνταγές του ΕΟΠΥΥ και όλων των Ταμείων και διατίθενται όλα τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (OTC) . Βασικός προμηθευτής φαρμάκων είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας ΣΟΦΛΑ ΣΥΝ ΠΕ (www.sofla.gr/) του οποίου είμαστε ιδρυτικό μέλος .

Ο σημαντικότερος ωστόσο τομέας του φαρμακείου μας είναι αυτός του Εργαστηρίου . Λόγω της υπεραιωνόβιας λειτουργίας του Φαρμακείου μας και της αγάπης μας για το αντικείμενο , διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων με οργανωμένο εργαστήριο και πληθώρα πρώτων υλών και συνταγών για φαρμακευτική, ομοιοπαθητική και κοσμετολογική χρήση (specialites) . Παρασκευάζουμε και δικά μας καλλυντικά προϊόντα όπως η πανελληνίου φήμης Κρέμα Αστεριάδου , η αντηγηραντική σειρά προσώπου κ.ά.

Πολύ σημαντικό τομέα, εξάλλου αποτελούν για το Φαρμακείο μας οι Εναλλακτικές Θεραπείες: ομοιοπαθητική, αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία και μελισσοθεραπεία. Έχουμε την απαραίτητη γνώση και υποδομή για να εξυπηρετήσουμε τον εναλλακτικό ασθενή σε ότι χρειάζεται .

Επίσης, στον τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής και Βιταμινούχων, δραστηριοποιούμαστε έντονα με συνεργασίες με τις εταιρείες Health Aid , Solgar , Lanes , Vitabiotics , Vogel , Vital , κ.ά.

Πολύ σημαντικός τομέας δραστηριοποίησης του φαρμακείου μας είναι και τα Καλλυντικά όπου συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου : Vichy , Roc , Avene , Apivita , Frezyderm , Korres , Castalia ,That’s better , Filorga κ.ά , σε άριστες τιμές και προσφορές . Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε και οποιοδήποτε προϊόν άλλης εταιρείας του χώρου άμεσα ή εντός 48 ωρών max.
Τέλος διαθέτουμε τομέα βρεφικών ειδών και γαλάτων, όπως και τομείς στοματικής υγιεινής, ορθοπεδικών, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού.

Από το 2005 είμαστε μέλος του Δικτύου Φαρμακείων Advance Pharmacies (www.advancepharmacies.gr), ώστε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και καλύτερες τιμές και προσφορές , όπως με την κάρτα προνομίων πελάτη Card`advantage.

Η φιλοσοφία του φαρμακείου μας είναι η σοβαρή και υπεύθυνη παροχή υπηρεσιών υγείας , ευεξίας και ομορφιάς στους πελάτες μας , μέσα από την συνεχή επιστημονική ενημέρωση και επαγρύπνηση , όπως και την άψογη εξυπηρέτηση. Στόχος μας δεν είναι η απλή εκτέλεση συνταγών ή η πώληση παραφαρμακευτικών προϊόντων .Βασικό μας μέλημα είναι η μέριμνα ώστε ο πελάτης να λάβει τις σωστές και αναλυτικές οδηγίες χρήσης των φαρμάκων του , αλλά και να δέχεται τη σωστή προσοχή , συμβουλή και λύση , σε θέματα πρόληψης , αυτοθεραπείας , υγιεινής και ομορφιάς .Όλα αυτά μέσα σε ένα καλαίσθητο και φιλικό περιβάλλον από εξειδικευμένους συνεργάτες .
Αγαπάμε το αντικείμενό μας και πιστεύουμε στον κοινωνικό και επιστημονικό ρόλο που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε , γι’ αυτό και συνεχίζουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.

Νοσοκομεία Φαρμακεία