Ποιοί είμαστε
Φαρμακείο Αστεριάδη – Βλαχοστέργιου (από το 19ο αιώνα ως τις μέρες μας)

Ο υπεύθυνος φαρμακοποιός Ιωάννης Βλαχοστέργιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου και ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 1989 με «άριστα».

Εισήχθη στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Α.Π.Θεσ/νίκης και αποφοίτησε το 1994. Ως προπτυχιακός φοιτητής εργάστηκε ερευνητικά για ένα χρόνο στον Τομέα Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής του ΑΠΘ στην απομόνωση και ταυτοποίηση δραστικών προϊόντων φυσικής προέλευσης.

Κατόπιν, ασκήθηκε στο Φαρμακείο του Γ.Νοσ. Λάρισας και στο πατρικό φαρμακείο ενώ υπηρέτησε και 15 μήνες κατά τη στρατιωτική του θητεία στο 251 Γ.Νοσ.Αεροπορίας.

Το 1997 ίδρυσε το Φαρμακείο του το οποίο λειτουργεί συνεχώς ως σήμερα διαδεχόμενος τον πατέρα του Νικόλαο (5ης διαδοχής φαρμακοποιός από το 1870).

Η αγάπη και η υπευθυνότητα για τη σωστή άσκηση της φαρμακευτικής αποτελεί από τότε την καθημερινή πραγματικότητα.

proswpiko

Το ενδιαφέρον για φυσικές και εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας συνεχίζεται στο εργαστήριο του Φαρμακείου, όπως και με τη συμμετοχή στην Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας -http://www.ethnopharmacology.gr.

Επίσης ασχολείται με την παρασκευή δερμοκαλλυντικών και την εκτέλεση ιατρικών συνταγών εργαστηρίου για εξατομικευμένες θεραπείες, όπως σε περιπτώσεις νεογνών και βρεφών ή στην παρασκευή φαρμάκων με μικρό θεραπευτικό εύρος. Είναι μέλος και της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας http://users.uoa.gr/~gpapaio/eek.htm.

Ακόμη έχει μελετήσει την Ομοιοπαθητική και έχει διδαχθεί την παρασκευή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων από τον έγκριτο και καταξιωμένο στο χώρο φαρμακοποιό Στέλιο Κακαγιάννη.

Στο φαρμακείο απασχολείται και η φαρμακοϋπάλληλος κ. Παπαγεωργίου Μαρία, με πολυετή εμπειρία στη λειτουργία ενός σύγχρονου φαρμακείου, συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια του χώρου και πολύ αγάπη για την εργασία της και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών.

Νοσοκομεία Φαρμακεία