Μελισσοθεραπεία
Αρωματοθεραπεία, Μελισσοθεραπεία, Φυτοθεραπεία, Ομοιοπαθητική

Η Μελισσοθεραπεία είναι η θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί τα προϊόντα της μέλισσας, μόνα τους ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια ή φυτικά εκχυλίσματα για την πρόληψη και θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Τα μελισσοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική είναι το μέλι, η γύρη, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, το κερί και το κεντρί.

Οι εφαρμογές της μελισσοθεραπείας είναι πολυάριθμες. Ενδεικτικά αναφέρουμε για το μέλι ως άριστη θρεπτική τροφή, δυναμωτικό, ήπιο αντισηπτικό του πεπτικού, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό. Η γύρη σα συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, σε αλλεργίες, έλκος, παθήσεις του προστάτη. Ο βασιλικός πολτός ως τονωτικό, σε υπερκόπωση, έντονο στρες, σε αναιμίες, σε ανορεξία και πολλές άλλες περιπτώσεις. Η πρόπολη ως φυσικό αντισηπτικό και αντιβιοτικό, αναπλαστικό, αντιφλεγμονώδες . Το κερί σαν κατάπλασμα, μαλακτικό συστατικό των καλλυντικών. Τέλος, το κεντρί σε αλοιφές για ρευματοπάθειες, για απευαισθητοποίηση ατόμων αλλεργικών στα τσιμπήματα μελισσών.

Αρωματικά μέλια είναι ο συνδυασμός του μελιού και των αιθερίων ελαίων. Η συνδυασμένη μελισσοθεραπεία με αιθέρια έλαια ή (και) φυτικά εκχυλίσματα μεγιστοποιεί τη θεραπευτική δράση των προϊόντων της μέλισσας και την επεκτείνει σε πολύ μεγαλύτερο εύρος παθήσεων.

Στο φαρμακείο μας διαθέτουμε προϊόντα Μελισσοθεραπείας και τη γνώση και εμπειρία να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο θεραπευτικό σκεύασμα.
Ζητείστε τη συμβουλή μας !

Νοσοκομεία Φαρμακεία