Φυτοθεραπεία
Αρωματοθεραπεία, Μελισσοθεραπεία, Φυτοθεραπεία, Ομοιοπαθητική

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος για την αντιμετώπιση των ασθενειών στράφηκε προς τη Φύση και ιδιαίτερα προς το Φυτικό Βασίλειο. Άρχισε να ξεχωρίζει τα φυτά σε τοξικά και μη, και σιγά-σιγά ανακάλυψε τη θεραπευτική δράση των φαρμακευτικών φυτών.Με τη πρόοδο της επιστήμης και δη της Φαρμακογνωσίας, σήμερα έχουμε αποκοπεί από τις δοξασίες και τις δεισιδαιμονίες περί θεραπευτικής χρήσης «δήθεν θαυματουργών» βοτάνων και βρισκόμαστε στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική χρήση των φαρμακευτικών φυτών.

Η Φαρμακευτική έχει φέρει τη φυτοθεραπεία στο απόγειο της, όπως με τη δημιουργία ενέσιμων φυτικών φαρμάκων κατά του καρκίνου (βινκριστίνη) ή καρδιοτονωτικών χαπιών (διγοξίνη) κλπ. Ωστόσο, οι προαιώνιες φυτοθεραπευτικές εφαρμογές, όπως αφεψήματα βοτάνων, βάμματα, εκχυλίσματα κλπ, παραμένουν πάντα χρηστικές στην πρόληψη και την επικουρική αντιμετώπιση πάρα πολλών παθήσεων.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι: «φυτικό δε σημαίνει πάντοτε αθώο και αγνό» είτε πρόκειται για φάρμακο ή για συμπλήρωμα διατροφής. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος παρενεργειών, αλληλεπιδράσεων με φάρμακα που λαμβάνονται ταυτόχρονα, ακόμη και τοξικότητας. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερώνεται πάντοτε ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός για τη λήψη οποιουδήποτε φυτοθεραπευτικού προϊόντος, ακόμη και ενός τσαγιού που συλλέγουμε από τη φύση μόνοι μας νομίζοντας πως είναι ακίνδυνο και ευεργετικό.

Στο φαρμακείο μας διαθέτουμε φυτοθεραπευτικά σκευάσματα των μεγαλυτέρων εταιρειών παγκοσμίως, όπως της Solgar, Health Aid, Vogel, Lanes, Ortis, Himalaya, Quest, Lamberts, Nature’s Bounty κ.ά. Τα σκευάσματα αυτά είναι τιτλοδοτημένα και πιστοποιημένα, ώστε η χρήση τους να είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην κατάλληλη δοσολογία. Επίσης, διαθέτουμε και βάμματα και έλαια βοτάνων, όπως και αποξηραμένα βότανα και μίγματα βοτάνων για εξωτερική ή εσωτερική χρήση.

Για σωστή και ασφαλή φυτοθεραπεία ζητείστε τη συμβουλή μας !

phytotherapy

«Κύριος έκτισεν εκ γης φάρμακα και ανήρ φρόνιμος ου προσοχθιεί αυτοίς ».
( Σοφία Σειράχ, κεφ.38, 3 )

Νοσοκομεία Φαρμακεία